Hallo!
Ik ben Aude: Brusselaar, wereldverbeteraar, moeder van twee geweldige ketjes van één en vier, activistische pragmatist, fietser, DIY-hobbyist en liefhebber van lekker eten en koken. Welkom op mijn blog!
Brussels Foodie begon in 2011 vanuit een goesting om recepten, liefde voor koken en (Brusselse) culinaire vondsten te delen. Als Engelstalige blog, omdat ik heel erg Smitten Kitchen fangirl was en omdat ik toen nog overtuigd was dat de Nederlandstalige blogwereld te klein was (en omdat ik heel misschien aan een beetje misplaatste grootheidswaanzin leed). Mijn eerste post had naar huidige Instagram-normen triestig slechte foto’s maar toch ook al enkele rode draden die nog zouden opduiken: veggie en zero waste. Ik ben namelijk al sinds m’n vijftiende vegetariër* en ook duurzaamheid is steeds belangrijker geworden in mijn leven.
Na een stevige sabbat en een bijna-dood-ervaring (de blog, niet ik) besloot ik in 2020 om terug aan het bloggen te gaan – maar dan in het Nederlands. Je vindt hier al mijn avonturen terug over ons leven in Brussel, knutselprojecten en dingen om met de kinderen te doen, en uiteraard nog steeds veel eten en koken.
Zin om mij wat beter te leren kennen? Je kan hier beginnen:
– Mijn zus maakte de meest amazing Victoria Sponge Wedding Cake als dessert voor mijn trouwfeest
– Ik naaide een duurzame meegroei-draagzak voor mijn baby’s
– Eén van de weinige (familie)recepten die ik vaak opnieuw maak: mango-speculaas-plattekaastaart
– Ik startte met een wormenbak om groente- en fruitafval ecologisch te verwerken
* Ik ben al mijn halve leven vegetariër en schuif -steeds meer op naar volledig plantaardig, al kan ik mezelf niet 100% vegan zien worden in de nabije toekomst. Ik ben echter ook, zoals ik hierboven schrijf, eerder pragmatisch dan ideologisch, en eet nog af en toe een stukje vis en héél zelden ook wat vlees. Je zal op deze blog dus ook recepten uit voorbije jaren vinden met vis.
Hey Aude,
Ziet er goed uit! Lukt alles?
Jeroen
Ja hoor! Dit weekend geen tijd gehad om nog een post te schrijven, maar er staan nog wel wat foto’s klaar… Ik zou enkel eens willen zien of ik de foto’s in posts niet wat groter krijg; maar once again nog geen tijd gehad om daaraan te prutsen. Als je daarvoor tips hebt, laat maar komen :) ben wel vrij tevreden met dit thema.
Dag Aude,
Heb jij ook een mailadres waarop je te bereiken bent? Mail het me gerust door! Alvast bedankt.
Amaury
Dag Aude,
Heb jij ook een emailadres waarop je te bereiken bent? Mail het me gerust door. Alvast bedankt.
Amaury
Hello!
I just came across your blog while searching food blogs in Brussels and I love it! Although I am not a vegetarian, I appreciate your selection of international foods that cater to vegetarians. I also saw that you love to host dinners and that is why I am writing to you! I think you would love this new company called bookalokal. It is a food-networking platform where locals and travelers can enjoy a local eating experience while meeting new people who share their love for food. Every week there are events from dinners, to food tours hosted by local people in Brussels. I think you would have a great time hosting or even just attending a event! Feel free to email me if you want to find out more or just check out our site!
bookalokal.com
HI Aude,
We are a community of belgian based food bloggers – promoting, inspiring & motivating each other.
We would love to include you in our next event (end of March 2014).
Please drop us an email at brusselsfoodfriends(at)gmail(dot)com so that we can add you to our mailing list!
thanks
Max
Hi,
nice to get to know you! I’m sorry about my late response, have been very busy lately :-)
I’ll be sure to send an email.
Best regards
Aude